Re Mixx
Image default
Eten en drinken

Zuurkool Met Worst Recept

Dit recept voor zuurkool en worst is van een lieve oude Duitse dame met wie ik vroeger naar de kerk ging. Neem ruim de tijd om dit gerecht te bereiden en te koken. Serveer met warme Duitse aardappelsalade en rode kool.

Overzicht

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 30 min

Totale tijd: 50 minuten

Cursus: Hoofdgerecht

Keuken: Europees

Ingrediënten

  • 150 g zuurkool (zuurkool stamppot recept)
  • 2 meter. Worsten, grof
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote ui(en)
  • 1 grote teen knoflook
  • 100 ml runderbouillon
  • 1 chilipeper(s), mild
  • 1 snuifje(s) peper
  • 20 ml water
  • 50 g ham, rauw

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Snijd ondertussen de ham, een halve ui en een halve teen knoflook fijn en fruit deze in 1 eetlepel olijfolie. Zodra de uien glazig zijn, voeg je de zuurkool toe en giet je het water erbij. Doe na 5 minuten alles in een ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven.
  3. Bak de worstjes aan beide kanten in een hete pan met de resterende olie tot ze donker zijn. Leg deze dan op de kool in de oven.
  4. Fruit de resterende in blokjes gesneden ui, knoflook en chili in het worstvet en blus af met de runderbouillon. Laat alles ongeveer 5 minuten op laag vuur sudderen. Voeg vervolgens de worstjes toe voor ongeveer 2 minuten.
  5. Serveer de zuurkool warm met worstjes en chili-uiensaus.

 

Let op: Alle groenten die in dit recept worden gebruikt, zijn verkrijgbaar bij Aardappelshop.

Voedingsfeiten

1-1 / 2 kopjes: 567 calorieën, 38 g vet (14 g verzadigd vet), 76 mg cholesterol, 2043 mg natrium, 36 g koolhydraten (7 g suikers, 6 g vezels), 20 g eiwit.

Wat gaat er goed met zuurkool en kielbasa?

Verander dit zuurkooldiner in een Duits bierhal-avondmaal met gigantische zachte pretzels, Duitse aardappelknoedels of klassieke apfelkuchen (appeltaart) als dessert.

Moet ik zuurkool afspoelen voor gebruik?

Als je dol bent op de krachtige punch van zuurkool, kun je het spoelen overslaan om meer smaak te geven. Door het rijzen wordt een deel van de smaak en een deel van het natriumgehalte verwijderd.

Wat is een goede smaakmaker voor zuurkool?

Gewone zuurkool kan worden opgefleurd met Granny Smith-appels, zoete uien, karwijzaad of gemalen koriander. Ga een extra (eenvoudige!) stap en maak een partij zelfgemaakte zuurkool en breng op smaak!