Dit recept voor zuurkool en worst is van een lieve oude Duitse dame met wie ik vroeger naar de kerk ging. Neem ruim de tijd om dit gerecht te bereiden en te koken. Serveer met warme Duitse aardappelsalade en rode kool. OverzichtVoorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 30 min Totale tijd: 50 minuten Cursus: Hoofdgerecht Keuken: Europees Ingrediënten
Instructies:
Let op: Alle groenten die in dit recept worden gebruikt, zijn verkrijgbaar bij Aardappelshop. Voedingsfeiten1-1 / 2 kopjes: 567 calorieën, 38 g vet (14 g verzadigd vet), 76 mg cholesterol, 2043 mg natrium, 36 g koolhydraten (7 g suikers, 6 g vezels), 20 g eiwit. Wat gaat er goed met zuurkool en kielbasa?Verander dit zuurkooldiner in een Duits bierhal-avondmaal met gigantische zachte pretzels, Duitse aardappelknoedels of klassieke apfelkuchen (appeltaart) als dessert. Moet ik zuurkool afspoelen voor gebruik?Als je dol bent op de krachtige punch van zuurkool, kun je het spoelen overslaan om meer smaak te geven. Door het rijzen wordt een deel van de smaak en een deel van het natriumgehalte verwijderd. Wat is een goede smaakmaker voor zuurkool?Gewone zuurkool kan worden opgefleurd met Granny Smith-appels, zoete uien, karwijzaad of gemalen koriander. Ga een extra (eenvoudige!) stap en maak een partij zelfgemaakte zuurkool en breng op smaak! |